Duvarlar Yerine Köprüler Kurmak İçin Başkan Aras Lecce’de

Duvarlar Yerine Köprüler Kurmak İçin Başkan Aras Lecce’de

Berlin Duvarı’nın yıkılışının 35. yıldönümü vesilesiyle 5 Aralık’ta, İtalya’nın Lecce kentinde gerçekleşen Building Bridges Projesi Avrupa’nın yakın geçmişinde ve bugününde duvarların ve köprülerin sembolik ve fiziksel anlamda rolünü düşünmek üzere Muğla, Berlin, Brindisi gibi birçok kenti bir araya getirdi. Birçok belediye başkanının ve temsilcisinin yer aldığı toplantıda duvarlar, köprüler ve göç kavramları üzerinde duruldu.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, toplantıda önemli noktalara değinerek bölgenin kalkınması ve belediyeler arası iş birliğinin önemini vurguladı. Başkan Aras Muğla’nın önemli bir Akdeniz şehri olduğuna dikkat çekerek Akdeniz havzasındaki sorunlar başta olmak üzere köprüler aracılığıyla iş birliklerinin inşaasıyla sorunların daha kolay üstesinden gelinebileceğine dikkat çekti. Dünya Kenti Muğla vizyonu doğrultusunda, yakın gelecekte iklim krizi, biyolojik çeşitliliğin kaybı, kitlesel göç ve kriz yönetimi gibi ortak gündemlere odaklanarak daha fazla Akdeniz şehrine ve başkentine ziyaretler planlandığına vurgu yapan Başkan Aras bu bağlamda, bugün Lecce’yi ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Göç kavramı üzerinde duran Başkan Aras “Akdeniz bizim ortak değerimizdir ve göç de dahil olmak üzere tüm zorluklarına çözümler üretmek için birlikte çalışmalıyız.” dedi.  Günümüz dünyasında küreselleşme, iklim değişikliği, yoksulluk, insan hakları ihlalleri, yabancı düşmanlığı, savaşlar ve siyasi istikrarsızlıklar gibi faktörlerin göç hareketlerini daha da karmaşık hale getirdiğini vurgulayan Başkan Aras, Başkanlığın, göçmenleri kayıt altına almak, ihtiyaçlarını karşılamak ve uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli prosedürleri yürütmekten sorumlu olduğunu belirterek aynı sorunları yaşayan diğer şehirlerle bilgi paylaşımı yaptı ve iş birliği kavramının altını çizdi.

Başkan Aras, kentin doğal güzellikleri, ekonomik yapısı ve turizm potansiyelinin birçok yabancının Muğla’da yaşamak istemesinde önemli bir etken olduğunu belirtti. Başkan Aras, göçmenlerin yerel topluma sosyal uyumu ve entegrasyonunu teşvik etmek için çeşitli proje ve uygulamalar geliştirmenin önemine dikkat çekti. Bu bağlamda, yerel, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin önemini vurgulayan Başkan Aras, benzer sorunları yaşayan diğer kentlerle birlikte göç yönetimine yönelik daha etkili, yenilikçi, sürdürülebilir ve insan haklarına saygılı yaklaşımlar geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Başkan Aras, bu projeye katılarak farklı ülkelerden vatandaşlar arasında bilgi paylaşımına ve “duvarlar” yerine “köprüler” kurmanın kentlere kattığı kazanımlara önemli katkılarda bulundu. Başkan Aras, Dünya Kenti Muğla vizyonuyla barışçıl ilişkileri güçlendirerek Avrupa şehirleri arasında yeni kent kardeşleşmeleri ve iş birliği yolları oluşturmanın önemli adımlarını atmaya devam ediyor.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.